Przepisy
Na ratunek wiośnie. Żeberka w kapuście.
20.04.2020

Tradycyjnie zaczynamy od składników:
- 1 kg białej kapusty
- 1 kg żeberek
- suszone borowiki
- ząbek czosnku
- cebula
- miód kaszubski
- tymianek, sól, pieprz
Myjemy żeberka, suszymy, dzielimy na mniejsze porcje. Obieramy i kroimy cebulę i czosnek. W głębokiej misce mieszamy mięso z warzywami i przyprawami (sól, pieprz, tymianek), dodajemy miód kaszubski i borowiki.
W tym czasie kapustę podgotowujemy, by zrobiła się miękka. Następnie wykładamy naczynie żaroodporne żeberkami z warzywami, wlewamy szklankę wody i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 1,5 godziny.
Po wyjęciu, nakładamy na wierzch gotową kapustę i danie gotowe.
Gotowe! A skoro poruszyliśmy temat grillowania, a majówka coraz bliżej, to wysyłajcie własne przepisy swoich dań, które będą u Was królować podczas długiego weekendu 🙂 Inspiracji nigdy dosyć! delikatesy@madeinkaszebe.com.pl, lub wiadomość na Facebooku.
A teraz smacznego i do kuchni!
Załoga MadeInKaszebe.