KURKA MARYN.200G FUNGOPOL
KURKA MARYN.200G FUNGOPOL
Szczegółowy opis produktu
Opis
produktu
Cechy
Jest grzybem o charakterystycznym, bardzo przyjemnym
aromacie. Jej lekko goryczkowaty smak zanika w trakcie gotowania. Do
marynowania wybieramy najmniejsze i najdelikatniejsze owocniki. Kurki
marynowane są cennym dodatkiem do dań sałatkowych i mogą być wartościowym
uzupełnieniem menu każdego bankietu.
Składniki
kurka (pieprznik jadalny), woda, ocet, cukier,
sól, gorczyca, cebula, marchew, pieprz czarny, liść laurowy, ziele
angielskie
Informacja
o wartości odżywczej
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 190 kJ/45 kcal,
Tłuszcz: 0,49 g, w tym kwadsy tłuszczowe nasycone: 0,25 g,
Węglowodany: 8,5 g, w tym cukry: 4,5 g,
Białko: 1,6 g, sól: <0,01g.
Zalecenia
dla alergików
Zawiera
Gorczyca
Sposób
przygotowania, stosowania i warunki przechowywania
Przechowywanie
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce do +4 C
Nazwa
i Adres Podmiotu Odpowiedzialnego
Adres
producenta
Fungopol Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chełmowska 17 89-632 Brusy
NIP 555 212 19 39
REGON 381921070
Zakład produkcyjny:
Fungopol Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chełmowska 17 89-632 Brusy
NIP 555 212 19 39
REGON 381921070