Przepisy
Kurczak w…
20.04.2020

No właśnie. W czym? Ano w potrawce!
- kurczak (ilość uzależniona od biesiadników)
- warzywa (w naszym przepisie użyliśmy marchewki)
- rosół z warzyw
- łyżka masła
- 1/2 łyżka śmietany
- łyżka mąki
- łyżka octu
- 4 żółtka
- sok z cytryny
- ryż (wybraliśmy Basmati ze względu na delikatny smak)
Przygotowanie sosu:
Sos gotowy, pora na dokończenie dania:
Kurczaka gotujemy na rosole z jarzyn, dopóki mięso nie zmięknie. Następnie ściągamy z kurczaka skórę i wyjmujemy grubsze kości. Mięso układamy na półmisku i polewamy sosem. Potrawę podajemy z gotowanym białym ryżem.

Dla niewtajemniczonych – nasz kulinarny blog jest dla wszystkich. Na pewno nie tylko my lubimy gotować 🙂 Jeśli przyślecie nam swój przepis ze zdjęciami (w wiadomości na Facebooku, lub na adres delikatesy@madeinkaszebe.com.pl), to zamieścimy go w kolejnym wpisie, lub następnym 🙂 To już zależy od Was!
No i oczywiście wszystkie składniki znajdziecie u nas 🙂
To chyba wszystko 🙂
Załoga MadeInKaszebe
